ABOUT بیماری سلیاک خودایمنی

About بیماری سلیاک خودایمنی

About بیماری سلیاک خودایمنی

Blog Article

یکی از اصلی ترین دلایل بیماری سلیاک وراثت است و کسانی که سابقه خانوادگی داشته اند، بیشتر مستعد ابتلا به این بیماری هستند. 

برخی از بیماری‌هایی که باعث سلیاک در کودکان می‌شوند عبارتند از:

جذاب ترین ایده‌ها برای زیر راه پله دوبلکس

گلوتن پروتئین موجود در گندم، چاودار و جو است. اگر شما بیماری سلیاک داشته باشید و گلوتن مصرف کنید، سیستم ایمنی بدن شما، در پاسخ به این ماده به بافت روده کوچک حمله کرده و به آن آسیب می رساند. هنگامی که این اتفاق می افتد، روده قادر به جذب مواد مغذی که بدن شما به آن ها نیاز دارد، نمی باشد.

● اگر آزمایشات دیگر نشان دهنده بیماری سلیاک باشند، پزشک ممکن است با استفاده از آندوسکوپی نمونه برداری از پوشش روده انجام دهد. معمولاً برای افزایش دقت یافته‌ها چندین مورد نیاز است.

ترند جدید در دنیای شلوار زنانه سال ۲۰۲۴

● بیماری سلیاک یک اختلال خود ایمنی است. وقتی فردی که گلوتن را دارد، گلوتن می خورد، سیستم ایمنی بدنش به روده کوچکش حمله می کند و به آن آسیب می رساند.

علائم بیماری سلیاک در نوزادان و کودکان نوپا عبارتند از:

چربی هضم نشده در مدفوع می تواند موجب زرد رنگ شدن مدفوع شود. وجود چربی هضم نشده در مواد زائد بدن، همچنین موجب ایجاد کف بر روی مدفوع می شود. بیماری سلیاک

نکته مهم: از دادن مواد غذایی که خطر خفگی به دنبال دارند، مانند دانه‌های انگور و هات داگ به کودکان نوپا اجتناب کنید.

چنین کودکان و بزرگسالانی که رژیم غذایی بدون گلوتن را رعایت نکنند، در معرض خطر جدی ابتلا به سرطان بیماری سلیاک و تغذیه روده کوچک و لنفوم روده قرار می‌گیرند.

اگر چه کودکان مبتلا به بیماری سلیاک دارای محدودیت در رژیم غذایی و منع مصرف در استفاده از مواد غذایی حاوی گلوتن هستند، اما با آگاهی از مواد غذایی مفید و مضر برای آنها می‌توان رژیم غذایی متنوعی را برای آنها تهیه کرد. در صورتی که علائم بیماری سلیاک را در کودک خود مشاهده کردید، به پزشک اطفال مراجعه کنید تا شما را با رژیم غذایی مناسب برای درمان این بیماری آشنا کند.

برای تنظیم رژیم غذایی فاقد گلوتن برای کودکان نوپا بایستی با پزشک کودک و متخصص تغذیه مشورت کنید، تا برنامه ای مغذی و سالم برای او داشته باشید.

اگر این احساس یبوست را تجربه می کنید، می توانید غذاهای پرفیبر بیشتری مانند لوبیا، سبزیجات، میوه ها و غلات کامل را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. نوشیدن مایعات زیاد، فعال ماندن و مدیریت استرس نیز می تواند به کاهش یبوست کمک کند.

Report this page